Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

 

Yleistä

1. Mikä Waraamo oikein on?

Tarjoamme yrityksille käteviä työkaluja, joilla he saavat järjestykseen ajanvaraukset, työvuorot, hinnaston ja palvelut kuvauksineen. Palvelun käyttö ei maksa mitään asiakkaille ja yrityksetkin voivat ottaa palvelun käyttöön koeajaksi ilmaiseksi. Palvelun on toteuttanut Gemilo Oy.

2. Mitä tarkoittaa sana 'beta'?

Vierailet parhaillaan Waraamon Beta -sivulla. Beta-vaiheessa sivua kehitetään koko ajan eteenpäin. Tähän mennessä sivusto sisältää ajanvarauksen. Saatat törmätä vielä esimerkiksi koodista aiheutuviin virheilmoituksiin tai puuttuviin käännöksiin. Taitava tiimimme tekee parhaansa, mutta joskus sattuu epähuomiossa vahinkoja tai jää jokin asia huomaamatta. Kerro niistä meillekin (info@waraamo.com), jos vain ehdit, niin saamme korjattua mahdolliset puutteet. Kiitos kärsivällisyydestä ;)

3. Mikä Waraamossa on niin erityistä?

Waraamo helpottaa palveluiden ostamista. Löydettyäsi sopivan yrityksen, voit varata haluamasi palvelun valitsemaltasi tekijältä. Waraamo kerää puolestasi muistiin, mitä yrityksiä ja palveluja olet käyttänyt. Tämä tarkoittaa, että vihdoin asiakas itse omistaa oman palveluhistoriansa eikä vain yritys, jossa on asioinut. Waraamo myös lähettää sinulle muistutukset tulevista varauksista, jotta et unohtaisi niitä. Paras tapa selvittää, mikä meistä tekee niin erityisen, on alkaa käyttää palvelua. Mitä useampi yritys on avannut oman waraamonsa, sitä useammasta yrityksestä saat varattua ajan aina samalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Se jos mikä helpottaa arkea.

Matkan varrella on tulossa myös liuta muita ominaisuuksia, joista toivottavasti on iloa sekä sinulle että yrityksille, jotka palveluamme käyttävät.

4. Mitä tapahtuu, kun beta on valmis?

Kun beta on valmis, sinulla on käytössäsi aina vain mukavampi ja parempi Waraamo, jonka ominaisuudet ovat entisestään kehittyneet. Voit edelleen lopettaa Waraamon käyttämisen milloin tahansa haluat, vaikka toki toivomme, ettei niin käy ;) Jos jostain syystä kuitenkin alat harkita Waraamosta luopumista, otathan yhteyttä meihin jo ennen lähtöä, sillä olemme varsin joustavia ja yritämme mielellämme etsiä ratkaisun mahdolliseen pulmaan tai puutteeseen.

 

Yrityksille

1. Miten korvaan paperisen varauskirjan waraamolla?

Ensimmäiseksi kannattaa rekisteröityä jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta Waraamoon. Mikäli sinulla on jo oma käyttäjätunnus, onneksi olkoon: voit kirjautua samalla tunnuksella Waraamoon ihan tavalliseen tapaan vaikka täällä. Klikkaa sen jälkeen etusivun Testaa Waraamoa -linkkiä, niin saat luotua oman waraamosi. Vaiheita on kolme ja niiden aikana sinun pitää ilmoittaa perustiedot yrityksestä, tekijöistä, palveluista ja työvuoroista. Näistä tiedoista Waraamo kokoaa automaattisesti online-varauskalenterin. Sen avulla asiakkaasi pystyvät välittömästi tekemään varauksia, mikäli ilmoitit kaikki vaaditut tiedot.

Ennen kuin avaat Waraamon, varmista, että sinulla on töissä toimiva tietokone verkkoyhteydellä, jotta pystyt heti ottamaan vastaan kaikki varaukset suoraan waraamoon.

Jos sinulla on jo olemassa olevia varauksia nykyisessä varauskirjassasi, suosittelemme tekemään Waraamoon työvuorot vasta siitä alkaen, jolloin paperisessa varauskirjassa ei ole enää varauksia. Uudet varaukset kirjataan samasta päivästä alkaen suoraan Waraamoon, ja näin selviät siirtymäkaudesta ilman tuplavarauksia.

2. Haluaisin avata oman waraamon yritykselleni, voinko testata palvelua ennen lopullista tilauspäätöstä?

Voit kokeilla vapaasti, miten Waraamo toimii kuukauden ajan. Jos päätät jatkaa waraamon käyttöä nettivarauksiin, niin maksamalla ensimmäisen laskun saat waraamon virallisesti käyttöösi. Jos et ole vielä varma kuukauden jälkeen ja haluat koittaa vielä muitakin järjestelmiä, niin varauskirjasi vain lukitaan jotta se voidaan tarvittaessa myöhemmin palauttaa käyttöösi jos päätät ottaa järjestelmän käyttöön.

3. Kenen kannattaa avata oma waraamo?

Waraamo sopii kaikille yrityksille, joilta asiakkaat varaavat aikoja. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi parturi-kampaamot, kauneussalongit, hierojat, terapeutit, sisustajat, autopesulat, katsastusasemat jne. Jos haluaisit avata oman waraamon, mutta nykyinen waraamo ei näytä soveltuvan yrityksellesi parhaalla mahdollisella tavalla, ota ihmeessä yhteyttä. Ehkä pystymme auttamaan yritystäsi kehittämällä Waraamoon myös omaa toimialaasi paremmin palvelevat ominaisuudet.

4. Tarvitsenko omat verkkosivut voidakseni ottaa Waraamon käyttöön?

Joillekin yrityksille Waraamo toimii myös kotisivuina. Me autamme sinua saamaan sivuillesi oman domainin (esim. www.esimerkki.fi) ja autamme sen ylläpitoon vaadittavissa asioissa.

5. Yritykselläni on jo kotisivut, voinko yhdistää Waraamon jotenkin niihin?

Kyllä voit. Jos sinulle on jo verkkosivut, ota yhteyttä meihin (info@gemilo.com), niin neuvomme miten voit edetä.

6. Kuinka paljon Waraamo maksaa?

Kuluttajille Waraamo on ilmainen. Yritysten kuukausi- ja vuosihintoja voitte tiedustella myynniltä.

7. Olen kuullut, että maailmalla vastaava palvelu kulkee nimellä Timalaya?

Timalaya on Waraamon kansainvälinen nimi. Teemme parhaillaan englanninkielistä versiota, joka tulee tukemaan myös suomalaisten yritysten näkymistä muissa maissa. Näin esimerkiksi matkailijoiden on helpompi löytää paikallisia palveluntarjoajia ja tehdä varauksia suoraan kotimaastaan käsin jo ennen matkaa tai matkansa aikana. Tähän menee kuitenkin vielä jonkin aikaa. Uutisoimme asiasta uudelleen, kun Timalayan julkistus on ajankohtainen.

8. Waraamo ei maksa yrityksille paljon, entäpä kuluttajille?

Kuluttajat voivat järjestellä aikataulujaan ja tehdä palveluostoksiaan ilmaiseksi.

9. Olen kirjautuneena sivustollenne ja täyttänyt tiedot palveluista sekä yrityksestä. Annoin myös hinnat ja kestot palveluille, mutta miksi minun varauskirjani ei toimi?

Hienoa, olet jo melkein valmis. Nyt Waraamo tarvitsee enää tiedot työntekijöistäsi tai vuokrattavista tiloista. Listaa tekijät tai muut resurssit, joilta aikoja voi varata. Lisäksi sinun tai tekijöiden itsensä tulisi merkitä työvuorot. Muuten asiakkaasi eivät näe, ketä asiakaspalvelijoita on varattavissa ja milloin.

10. Kuinka voin aloittaa?

Rekisteröidy palveluun antamalla omat yhteystietosi ja nimesi. Näin saat oman Waraamo-tunnuksen, jolla voit kirjautua sisään. Tämän jälkeen pystyt tekemään varauksia mistä tahansa Waraamo-yrityksestä ja avaamaan oman Waraamon.

11. Voiko asiakkaani mitenkään tietää, kuinka kauan aikaa hänen täytyy varata haluamaansa palveluun?

Yrittäjät ja heidän työntekijänsä ovat ammattilaisia alallaan, mutta asiakas on oman ajankäyttönsä asiantuntija. Enemmistö asiakkaista haluaa tietää etukäteen, miten kauan aikaa kuluu tai on käytettävissä.

Asiakas näkee Waraamossa yrityksen hinnastosta, millaisia palveluja on tarjolla, kenelle ne on tarkoitettu ja miten kauan kukin palvelu kestää. Esimerkiksi parturikampaamo voi luokitella palvelunsa pitkille, puolipitkille ja lyhyille hiuksille tarkoitettuihin värjäyksiin, mikä auttaa asiakasta päättämään, minkä palvelun varaa.

12. Mitä tehdä jos asiakas varaa palvelun, joka ei ole hänelle paras mahdollinen?

Asiakas saattaa haluta ostaa yrityksen palveluja esimerkiksi kahden tunnin ajaksi. Hän valitsee vaikkapa kauneushoitolan palveluista houkuttelevimman palvelun. Ajan alkaessa kosmetologi voi toki ehdottaa palvelun muuttamista toiseksi, jos jokin valikoimasta selvästi sopisi asiakkaalle paremmin. Valittu aika pysyy samana ja asiakas on tyytyväinen.

Jos asiakas varasi palvelun ja huomaa ajoissa, ettei se olekaan oikea, Waraamon käyttäjänä hän pystyy perumaan varauksensa verkossa ja aika vapautuu välittömästi seuraavalle asiakkaalle varattavaksi.

13. Uskaltaako Waraamoa ottaa käyttöön, jos asiakas vahingossa varaa liian lyhyen ajan, mitä palveluun hänen tapauksessaan oikeasti tarvitaan?

Jos aikaa on varattuna liian vähän, tilanne on hankala ja vaatii hyvää palveluasennetta, jossa asiakkaalle kerrotaan, mitä varatussa ajassa hänen kanssaan ehditään tehdä. Samahan voi sattua myös puhelimitse tehdyissä varauksissa etkä silti luopuisi puhelimesta?

Asiakas saattaa päättää palvelun myös hinnan perusteella. Jos puolen tunnin hieronta on edullisempi kuin tunnin ja asiakas haluaa säästää, hän valmistautuu lyhyempään hoitoon eikä halua vaihtaa sitä toiseksi, vaikka hoitotarve voisi olla suurempi yrittäjän mielestä.

Jos tarjottu palvelu vaatii yrittäjän mielestä ehdottomasti puhelinsoittoa tai tapaamista ennen varausta, se kannattaa ohjeistaa palvelun kuvaustekstissä.

Esimerkiksi hääkampauksissa, kodin ensimmäistä siivousta sovittaessa tai remontoijaa varattaessa on todennäköisesti tarpeen tavata ja arvioida tilanne. Tämä onnistuu lisäämällä palveluhinnastoon varattavaksi myös arviokäynti. Lisäksi kannattaa mainita haasteellisempien palvelujen kohdalla, että asiakkaan tulee sopia ensin arviosta ennen kuin varaa kyseisen palvelun.

14. Miksi asiakas valitsee Waraamon mieluummin kuin soittaa tai käy liikkeessä?

Useimmat liikkeistä ovat avoinna silloin, kun asiakas on töissä eikä hänellä ole aikaa tai mahdollisuutta hoitaa yksityisiä asioita. Moni valitsee online-varaamisen myös voidakseen rauhassa tutustua palveluvalikoimaan, katsoa hintoja ja pohtia, mille päivälle varauksen ottaisi. Se muistuttaa ostoksilla käymistä sen sijaan, että soittaisi liikkeeseen, jossa tietää yrittäjän mahdollisesti olevan kiireinen toisen asiakkaan kanssa.

On huono uutinen niin asiakkaan kuin yrittäjän kannalta, jos raha ja tarve ovat olemassa, mutta tarjonta ei kohtaa kysyntää. Waraamosta asiakas löytää vapaan ajan nopeasti toisin kuin perinteisin menetelmin: esimerkiksi soittelemalla yrityksiin, joista kerta toisensa jälkeen saatetaan vastata, ettei vapaita aikoja ole jäljellä.

15. Miksi minun yrittäjänä kannattaa valita Waraamo?

Eräs yrittäjä vastaili iltaisin ja viikonloppuisin puhelimeen vain kertoakseen, ettei pysty antamaan aikoja, koska varauskirja on muualla eikä hän ole parhaillaan töissä. Liittymällä Waraamoon hänen varauskirjansa vapaat ajat ovat aina asiakkaan saatavilla. Samaan aikaan yrittäjä saa silti ansaitsemansa vapaa-ajan, jonka voimin jaksaa taas palvella paremmmin.

Muitakin syitä on liuta: Valitsemalla Waraamon varmistat, että asiakkaasi ei tarvitse muistaa kuin yksi käyttäjätunnus ja salasana päästäkseen varaamaan. Waraamo kasvattaa yrityksesi näkyvyyttä, asiakaskortit ovat kätevämmin hallinnassa ja varaukset tuovat lisää myyntiä.

Oman Waraamon avaaminen on parempaa asiakaspalvelua. Asiakkaasi kiittävät, kun vaihtoehtoja varaamiseen on enemmän kuin ennen.


 

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä.
Lähetä kysymyksesi sähköpostitse ja vastaamme sinulle niin pian kuin mahdollista.
info@waraamo.com